Tips för behandling av psoriasis i hårbotten

Fick tips av en läsare som heter Carola och hon tipsade om ett par produkter som hjälpte henne med hennes psoriasis i hårbotten.
Carola har tidigare försökt att bli hjälpt med olika medel för att bli av med sin psoriasis i just hårbotten men de fungerade inte för henne tills den dag då hon hittade följande produkter av Maria Åkerberg (MÅ) som är naturliga och tillverkade i Sverige:
 
Shampoo ”Rosemary” och scalp scrub intensive. Detta använder hon först 5-10 dagar som en kur, sedan använde Carola scalp scrub ca 3gånger per vecka.
Hon märkte en förbättring redan efter några veckor.
Sedan efter kanske 2 månader började hon använda scalp treatment efter att hon tvättat håret ca 3 gånger i veckan (som en lotion för hårbotten som sitter kvar).
Nu använder hon schampoo ca 3-4gånger per vecka och sedan scalp treatment efteråt.
1 gång per vecka så brukar hon ta scalp scrub.
Hon har använt doften ”Rosemary” men har fått veta att även ”Mentha” är mycket bra om man har problem med torr hårbotten.
 
Maria Åkerberg
 
Väl inne på hemsidan går du till produkter, sedan hår och där hittar du schampoo och behandling där hittar du de andra produkterna.
 
Tusen tack Carola för ditt tips!
 
Hälsning, Jenny
#1 - - Hannah:

Hej! Googlade klimatresor och hittade din sida. Min sambo har psoriasis och även blivit beviljad klimatresa. Har du själv varit på en sådan resa? Skulle du vilja berätta lite om hur dagarna ser ut?

Svar: Hej Hannah!Vad kul att du hittade hit :)
Nej det har jag faktiskt inte, hade tanke på det när min psoriasis var som värst i sitt skov men längre än så har det ännu inte blivit och nu mår jag och min psoriasis så mycket bättre, så jag kan inte i dagsläget ge någon personlig information kring dessa resor, det jag kan råda dig till är att kontakta Psoriasisförbundet de vet säkert allt om det.
Ha en fin helg!
Mvh, Jenny
Jenny

#2 - - Anonym:

Hej! Ramlade in på din sida när jag googlade på psoriasis. Vet du något om sambandet mellan svullna lymfkörtlar och psoriasis?

Svar: Hej, vad roligt att du ramlade in här :)Det jag vet är att olika former av bland annat infektioner o.d kan ju utlösa psoriasis eller förvärra den, likaså påverkar infektioner även lymfkörtlarna så de kan svullna.
Har också läst mig till att om man vid bland annat felaktig behandling av psoriasis så kan man få bland annat svullna lymfkörtlar som en allvarlig komplikation.
Om du är drabbad av detta råder jag att du tar kontakt med vården samt psoriasisspecialiserad vårdpersonal så snart som möjligt!
Hoppas detta svar var till lite hjälp för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Jenny
Jenny