Blodtrycket och ännu en tablett

Jaha då blir det ännu en tablett att knapra i sig nu när mitt blodtryck inte har sänkts när jag tog om det efter att jag fick ökat dosen till det dubbla av Enalapril för några veckor sedan, det var till och med så att det undre trycket hade ökat lite och det övre trycket låg på ungefär samma nivå som vid tidigare tagning av blodtrycket innan ökningen av Enalapril, så trycket nu denna gång var 135/95.
Nu blir det en tablett som är ett komplement till Enalapril som heter Hydroklortiazid som även verkar vätskedrivande och skall minska vätskan i blodbanan som läkare sa.
Om 4 veckor blir det ett nytt blodtryckstagande så får jag se om något hänt och så blir det ett samtal med min läkare också.
Trist när man som 28 åring måste hålla på såhär men sånt är väll livet för vissa ibland, bara det hjälper så blir ingen gladare än jag, då får man ta att man i dagsläget får knapra i sig totalt 7 tabletter om dagen för diabetes (4), blodtryck (2) och kolesterol (1)...
 
Ha en fin höstdag!
 
 

Insamlingsgala för våra äldre eftersökes!

Mycket händer i vårt land just nu, inte minst ekonomiskt och det finns väldigt många galor som samlar in pengar till allt möjligt på TV men jag efterfrågar om någon vill göra en gala för våra bortglömda äldre och samla in pengar för att göra deras liv bättre och öronmärka dem till att bekosta mer personal inom vården, till utfärder till olika platser och andra saker som ger dem en meningsfull och rolig pensionstid både hemma och på boenden, det kom ju nyhetsinlag för en tid sedan och meddelade att många av pensionärerna räknas som fattiga och det är ju hemskt, de som jobbat hela sina liv och byggt upp vårt samhället och när de sen blir äldre och inte längre kan generera något tillbaka till samhället och när de behöver hjälp och stöd så händer väldigt liiite för dem och de lider väldigt mycket på olika sätt.
Väldigt lite görs för våra äldre och de får det minsta möjliga av kakan, det är precis att det går runt för dem många gånger, det är fruktansvärt och det är alltid de äldre som drabbas av sparande jämt och ständigt, det gör mig faktiskt arg att det är på detta vis, pengar och prioriteringar läggs många gånger väldigt galet, var är jämlikheten mellan våra åldersklasser/samhällsklasser?!
Har du kontakter eller möjlighet till att utforma en gala som kan sändas rixtäckande hade jag blivit så glad om galan blivit verklighet som är så behövlig idag för alla dem som "glömts bort"!
Samhället måste göra mer för alla våra pensionärer men jag tänkte att en gala för att generera lite extra pengar till dem för bra och behövliga saker hade varit så välkommet!
Mvh, Jenny