Tips för behandling av psoriasis i hårbotten

Fick tips av en läsare som heter Carola och hon tipsade om ett par produkter som hjälpte henne med hennes psoriasis i hårbotten.
Carola har tidigare försökt att bli hjälpt med olika medel för att bli av med sin psoriasis i just hårbotten men de fungerade inte för henne tills den dag då hon hittade följande produkter av Maria Åkerberg (MÅ) som är naturliga och tillverkade i Sverige:
 
Shampoo ”Rosemary” och scalp scrub intensive. Detta använder hon först 5-10 dagar som en kur, sedan använde Carola scalp scrub ca 3gånger per vecka.
Hon märkte en förbättring redan efter några veckor.
Sedan efter kanske 2 månader började hon använda scalp treatment efter att hon tvättat håret ca 3 gånger i veckan (som en lotion för hårbotten som sitter kvar).
Nu använder hon schampoo ca 3-4gånger per vecka och sedan scalp treatment efteråt.
1 gång per vecka så brukar hon ta scalp scrub.
Hon har använt doften ”Rosemary” men har fått veta att även ”Mentha” är mycket bra om man har problem med torr hårbotten.
 
Maria Åkerberg
 
Väl inne på hemsidan går du till produkter, sedan hår och där hittar du schampoo och behandling där hittar du de andra produkterna.
 
Tusen tack Carola för ditt tips!
 
Hälsning, Jenny

Se den positiva effekten av honung när du har psoriasis, här är mitt resultat!

Jag fortsätter att enbart äta en tesked honung om dagen och ibland en extra tesked på kvällen och här på bilderna kan ni se resultatet av detta, jag har inte använt någonting annat inte ens mjukgörande.
Om min diabeteskost samt dagliga motion också bidrar till denna posititva förbättring vet jag inte men att min psoriasis är mycket bättre är iallafall ett faktum, ni kan se och jämföra med hur jag och min psoriasis såg ut förr längre ner i detta blogginlägg och där är ju helt klart en viss skillnad *happy face*!
Honung sägs ha en massa positiva egenskaper, bland annat antiinflammatoriska sådana, och att äta honung som diabetiker gör ingenting då honungen lättare kan hanteras av kroppen än vanligt socker och honung har ett lågt GI.
 
Min psoriasis nu:
 
 
 
 
 
 
Min psoriasis förr:
 
 
 
 
 
 
Ha en fin helg!

Hälsningar, Jenny
 
 

Honung och psoriasis = bästa vänner

 
Som ni vet testar jag gärna lite olika saker för att se vad som hjälper mot min psoriasis och jag märkte att just honung lindrar mina utlag enormt mycket och det märkte jag av en ren slump.
Jag köpte en burk ekologisk honung (som syns på bilden ovan) som en kollega och hennes familj själva färdigställer och säljer, den är by the way super god, härligt fruktig i smaken!
Jag äter en tesked honung varje morgon och ibland tar jag en till på kvällen, och när jag gjort detta ett tag så började jag märka att mina psoriasisutlag sakta men säkert blev allt bättre och bättre och läker ut över hela kroppen, trots att det är denna kalla tid på året då psoriasisen på mig börjar blossa upp normalt sett, och jag kan med säkerhet säga att det är honungens förtjänst att min psoriasis är så bra som den är då jag inte använt vare sig BlueControl eller några salvor på ett bra tag nu.
 
  
 
 
Hoppas detta tips kan hjälpa er också!