längtan.com - De Ofrivilligt Barnlösas Dag 30:e maj 2015

Vad är detta för något kanske du undrar?
Jo, detta är en sida av personer som engagerar sig i frågan kring ofrivillig barnlöshet.
De som driver detta vill informera och debattera om vem som har rätten att bli en förälder, både ut ett personligt och samhälls-politiskt perspektiv!
Ett nytt datum att lägga på minnet är den 30:e maj som är De Ofrivilligt Barnlösas Dag!
Underbart iniatiativ anser jag!
Jag kommer följa detta med glädje, det ger lite hopp om att kanske kunna bilda familj en dag!
För som jag tidigare skrivit så kan jag och min älskade sambo inte bilda familj på naturlig väg på grund av att jag drabbades av cancer när jag var 16 år och i samband med det så förlorade jag min chans att kunna skaffa barn naturligt :(
Gå in och läs mer du också :)
 
Ciao!
<3
 

Imorgon är det sommar :D

 
(Bild på mig och min älskling Thomas)
 
Så ja mina kära läsare imorgon är det sommar iallafall om man får tro almanackan ;)
Igår var det grillpremiär hos mig och det var gottis kan jag säga mmmmm :D
Ska bli spännande nu den 10e, då har jag återbesök hos min diabetessköterska, hoppas på bra resultat, det jag är mest nyfiken på är hur mina värden ser ut, ska bland annat få veta om det onda kolesterolet blivit bättre.
Sen ska det bli kul och se vart vågen stannar på, jag har gått ner i vikt det ser jag men har inte velat se hur mycket förrän jag skulle på återbesök :)
Min psoriasis är faktiskt väldigt lugn nu sedan ett par veckor tillbaka, innan dess hade den accelererat en tid.
Och som vanligt när det gäller mig så är jag inte världbäst på att vara konternuelig i min behandling av min psoriasis... jag har inte varit och solat på evigheter och att smörja in "kroppera" flera gånger om dagen blir jag ibland så frustrerad över så jag fullkomligt sk*ter i det när det blir för mycket, och när det gäller min psoriasis så hjälper underhållandet av den bara en viss tid så ibland känns det bara hopplöst... men trots det så håller den sig bra nu som sagt, jag får för mig att kosten hjälper till också, jag äter mycket fiberrikt, äter sällan vitt bröd, mycket grönsaker och en del frukt, jag äter inte massa frukt på grund av diabetesen.
Motionen hjälper nog också till, jag går väldigt mycket både på fritiden och i mitt yrke som är väldigt fysiskt, jag är inget gymfreak, det tilltalar mig inte alls det minsta :P
 
Låt nu inte era psoriasisutslag hindra er från att njuta 110% av den kommande sommaren, lova mig det! :D <3
Du är som sagt inte ensam, en konstig blick från någon är bara tecken på bristande kunskap från vederbörande!
 
Vi har en liten trädgård och jag älskar blommor och att få pula i trädgården, det gör mig lugn, vilket är ett intresse som vuxit fram sakta men säkert sedan vi flyttade hit för några år sedan och vid denna tiden på året är det ju fullkomligt underbart att få se hur allt börjar blomma och knoppa sig :D
 
Jag fick en ibjudan att medverka i något som heter Buzzador är det någon som har någon erfarenhet av denna tjänst så får du gärna berätta om dina positiva eller negativa erfarenheter kring detta.
 
Glöm inte säga grattis till er mamma idag, min uuuuunderbara mamma har fått sig ett grattis av mig idag :D <3
 

Ha nu en underbar söndag och var rädda om er!
Kram, Jenny
 
 

Metformin biverkningar!

Många får Metformin utskrivet och så även jag och det läkemedlet kan ge vissa biverkningar som till exempel magont och andra problem kopplade till magen som exempelvis diarreér, detta har jag läst på nätet att ganska många drabbas av och så även jag själv... detta kommer väldigt plötsligt och ibland får jag så fruktansvärt ont i magen som i sin tur gör att jag mår illa och man nästan hyperventilerar när det blir så pass intensiv smärta och det nästan strålar ut i hela kroppen... det står på FASS.se att man kan dela upp intaget av tabletterna mer ofta under dagen vid måltiderna så det ska jag prova härnäst för detta är verkligen INGET roligt, annars ska man uppsöka sin läkare!
Läs alltid bipacksedeln för de läkemedel du tar och kontakta din läkare vid behov - som jag ser det hellre en gång för mycket än en gång för lite!
 
Har du också liknande problem?
Har du varit tvungen att byta läkemedel, till vad isåfall och har det blivit bättre?
Vet du om det är all Metformin som ger dessa biverkningar eller finns det olikheter på olika Metforminpreparat p.g.a vilken fabrikatör som gör Metforminet som kanske inte ger dessa biverkningar eller är det kanske ämnet Metformin i sig själv som är "boven"?
För på dagens Apotek händer det ju att man får olika fabrikatörer som gör Metformin varje gång man hämtar ut en ny dos...
Eller har du något annat att bidra med så hör gärna av dig :)
 
Hejsvej!