Att inte vara en fullt frisk människa tär ibland på en som person, men man får alltid kämpa på.
Man vill inte vara en crybaby men ibland måste man bara få vara det.
Ibland går tankarna runt i en virvelvind... och man mår inte alltid både fysiskt och psykiskt som man önskar.
Livets väg är inte spikrak.
Igår var jag och testade blodtrycket efter att jag använt Amlodipin i drygt en månad, det övre trycket ligger på 120 medans det undre ligger på 90, så det blir att rådfråga min läkare på måndag om vilka åtgärder som ska vidtas för att få ner det till önskad nivå då det är extra viktigt vid just diabetes. Efter att jag läst min journal på minavårdkontakter.se så såg jag att jag blivit diagnostiserad med just Hypertoni.
Tog även ett nytt långtidssocker nu när jag använt Insulatard injektioner en tid.
Eventuellt blir det att kanske byta till ett nytt insulin då jag är uppe i 50 E per dag, vilket tyder på insulinresistens och att jag ibland får insulinkänningar och mina dagliga värden ligger inom det önskvärda 5-7 mmol/l.
Så jag får se på måndag vad som händer framöver, livet är fullt av saker som sker och inte alltid så kuliga sådana men vad göra, man måste framåt!
Imorgon börjar vardagen igen för nu är semestern slut så nu är det back to reality :)
Ha en god dag allesammans!
 
Det är jätteviktigt att vårda sina fötter och speciellt när man har diabetes då de små blodkärlen i fötterna blir känsliga vid diabetes och små sår kan bli väldigt svårtläkta bland annat.
Jag brukar då och då unna mig ett skönt fotbad.
I vattnet brukar jag tillsätta lite rapsolja och havssalt/flingsalt och även torkad lavendel när jag skördat det från min lavendel i trädgården.
Att använda en mjukgörande fotkräm är också superbra när fötterna börjar bli lite torra och trötta.
 
Fotvård vid diabetes,
Efter att ha ätit ett antal av våra hemmaodlade äpple så fanns det fortfarande några kvar och ett önskemål från min sambo var en äppelkaka så jag bakade en sådan idag för att värma hans hjärta lite extra.
Sen har jag velat testa göra eget äppelmos utan socker så det gjorde jag det också idag.
 
 
Receptet på denna äppelkaka:
Skala och klyfta omkring 3-6 äpple beroende på hur stora de är, jag tog 6 hemmaodlade som inte är superstora.
Tillsätt omkring 2 msk socker och 3 tsk mald kanel på äpplena och blanda dem så de blir täckta med sockret och kanelen.
Smält 50 gram smör.
Vispa 1 ägg och 1½ dl socker pösigt.
Tillsätt sedan smöret och ½ dl vatten i en mjölblandning bestående av 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker.
Häll sedan smeten i en springform med avtagbar kant som även ska vara smörad.
Häll över de mumsiga äpplena och fördela dem i formen och tryck till dem något så de går ner lite i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i omkring 45-50 minuter.
 
 
Äppelmos är det enklaste i världen att göra och denna varianten är helt sockerfri bortsett från äpplenas egna socker, jag hade i lite kanel också, då kanel sägs vara blodsockersänkande.
Hur gjorde jag?
Skala och tärna omkring 1 kg äpple, låt det koka i någon deciliter vatten, (tillsätt kanel och socker om du vill efter smak) och låt det koka tills äpplena är mjuka, häll kompotten i en mixer och mixa till önskad släthet och låt det svalna innan det får åka in i kylen eller om du gör mycket så går det utmärkt att frysa in.
 
Äppelkaka, Äppelmos utan socker,