Diabetes update

Jag skrev för en tid sedan att jag började med en medicin som heter Mindiab, sedan var jag på återbesök och mina sockervärde hade lik förbaskat ökat iallafall så min läkare ökade dosen till två tabletter om dagen, en morgon och en kväll och härom veckan var jag på återbesök och tog nya blodprov så nästa vecka får jag besked på om värden ligger bra till nu eller ej.
Har gått ner en del i vikt, vilket känns på kläderna, det är alltid kul.
Fick en cykel av morsan och den används nästan varje dag.
Kosten håller jag mycket fokus på och tänker på vad jag stoppar i mig och mängden mat jag äter tänker jag också på, jag är inte extrem men försöker så gott jag kan iallafall och hålla det på en ganska bra nivå och det känns bra.
Jag ÄLSKAR choklad och choklad i kombo med diabetes njae det är ju inte det bästa precis, har DU något bra tips till mig och alla andra lala älskare där ute på något som kan ersätta choklad som man kan käka när man blir lite sugen eller några andra bra tips på ersättning för godis, kakor eller vad du vill?
Efter att jag ökade dosen på Mindiab så får jag sockerkänningar ibland och har alltid lite druvsocker och en frukt med i väskan.
Fast att det gått ett tag sedan jag fick min diabetesdiagnos så vill jag ibland blunda för den och tro att jag är som alla andra friska, men icke det nej, så att alltid vara noga med mattider och annat som hör sjukdomen till är inte alltid det lättaste att följa men man får göra sitt bästa helt enkelt :)
 
Må gott och ha en fin kväll!
 

Psoriasis update

Hej kära läsare!

Jag vet inte hur ni mår men jag hoppas ni mår bra!
Hur är det med er psoriasis just nu?
Min håller sig i skinnet :D och jag har inte använt några läkemedel på en tid och den har inte accelererat iallafall.
Nu när vår och sommar börja närma sig och våra klädval blir annorlunda än de tjocka vinterkläder vi har burit på länge nu så börjar man bli ännu mer medveten om hur mycket psoriasisutslag man har eller jag gör det iallafall, fast man inte ska bry sig så gör man det lite iallafall...
Hur tacklar ni detta mina läsare?
Bryr ni er inte så mycket eller tokbehandlar ni er så att ni så bekymmersfritt som möjligt ska kunna röra er utomhus när vår och sommarsolen visar sig, tänker ni extra mycket på hur folk reagerar kring er, väljer ni kläder utefter var era utslag finns?
Skriv gärna av er här på bloggen och skapa diskussioner kring sådana tankar och givetvis kring annat som rör livet med psoriasis, sånt älskar jag för att jag får en känsla av att man inte pratar om psoriasis"komplikationer" speciellt öppet eller jag har kanske fel?! :)Har psoriasis blivit mer accepterat och uppmärksammat nu eller vad känner ni?
 
Ha en fin dag så kommer jag snart skriva igen, det finns lite saker på gång som jag vill skriva om som berör psoriasisområdet både behandlingsmässigt samt på ett digitaltplan :D
 
Hälsning,
Jenny