Dill- och gräslöksstuvade potatisar med stekt torsk och sallad

 
Dagens middag hos oss idag har varit dill- och gräslöksstuvade potatisar med stekt torsk och en sallad, smarrigt värre :)
 
Stuvningen gör du hur enkelt som helst och basen är som att göra en sås:
Ca 2 msk smör smältes och i det vispas det ner ca 2 msk mjöl, tillsätt mjölk ca 4-5 dl och koka upp under omrörning på detta sätt bildas det aldrig klumpar i din sås/stuvning, tillsätt salt och vitpeppar efter tycke och smak, när sås/stuvningen fått önskad konsistens tillsätter du dill och gräslök samt rör ner potatisarna, färdigt.
 
Om du gör sås så tillsätter du ca 1 msk mindre av mjölet och kryddar med salt och peppar och exempelvis pepparrot eller curry eller citronsaft efter tycke och smak.
Receptet är beräknat på cirka 3-4 personer beroende på hur mycket du älskar sås till din mat ;)
Måtten är cirka mått då jag går på ögonmått, man får gå lite på känsla.