Odla, odla, odla :D

Odling är så himla kul och allra roligast är det när man ser framstegen med de plantor man äger 😜
Har alltid haft trädgård under min uppväxt, och vi har en egen liten trädgård nu också och förra året fixade vi ett uterum och i år testaste vi än mer på allvar att odla även ätbara växter och jag tycker det blir roligare och roligare för varje dag och min man delar detta intresse vilket är superkul.
 
Tomatplantorna börjar ge en hel del tomatoes, omkring 45 stycken.
 
 
 
Pepparrot
 
 
Ingefära
 
Min man gjorde en örtrabatt också med örter vi har fått så vi fyllde upp med den med basilika, persilja, dill och gräslök.
 
 
Äppelträdet börjar ge frukt också nu (Sylvia), betydligt mer frukt i år än föregående år.
Nu får det gärna börja regna lite med.
 
 
Köpte ananas och har tidigare sett att man kan skära av toppen och sätta i jord, detta gjorde jag igår faktiskt så får vi se om det blir något litet som växer fram?!
 
 
Oja en riktigt underbar sommarfavorit förutom jordgubbarna är ju smultronen och det är några röda i rabatten hemma hos oss *happy*
 
 
Brukar du också köpa sallad i kruka?
Släng för allt i världen inte den när du brutit av sista salladsbladet utan ställ det kvarvarande i ett bra soligt läge (ställ lite skuggigt om det blir för varmt) och låt ej torka ut, ha lite tålamod så ska du snart se att du får mer ny sallad, snacka om prisvärt eller?
Så här ser vår sallad ut nu rond 2:
 
 
 
 
Två små jordgubbsplantor blev det i år också:
 
Ha en fantastiskt mysig söndag, varför inte börja odla något, eller byta sticklingar med varandra ett kul sätt att förnya sina grödor?
Att sätta nya sticklingar (direkt i jord eller låt stå i vatten till rötter bildats) är ett mycket enkelt sätt att få fler växter eller att rädda dem.
😎